Intuïtieve Massage


 

Intuïtieve massage is een vorm van integratieve massage waarbij klassieke en moderne massagetechnieken tot een vloeiend geheel worden gecombineerd, afgestemd op de behoefte van dat moment.
De massage is gericht op ontspanning en is holistisch van aard, dus afgestemd op alle niveaus van de mens; psychisch, fysiek, mentaal en spiritueel maar ook de gevoelens en emoties .

Het is een massage die met volledige focus en aandacht wordt gegeven, aangeraakt worden is essentieel in de menselijke behoefte.

Het is immers de allereerste behoefte die je als baby al had toen je nog maar net geboren was....


De massage wordt niet volgens een vast schema toegepast maar met creativiteit.

Het verloop is erg afhankelijk van de behoefte die zich tijdens de massage op dat moment manifesteert.
Iedere massage zal daarom anders verlopen.

In deze massagevorm worden op een holistische manier klassieke en moderne massagetechnieken toegepast.

Intuïtieve massage heeft veel overeenkomsten met Zweedse en klassieke massage, maar het is een zachte met afwisselend ook wat stevigere massagegrepen, afhankelijk van de behoefte.

De basis van intuïtieve massage is gelegd door George Downing van het Esalen instituut te Californië, US .

Bij intuïtieve massage wordt gebruik gemaakt van verwarmde massageolie.
Ik maak gebruik van essentiële therapeutische oliën die bekend staan om hun helende werking, de keuze van de olie is intuïtief en wordt afgestemd met jou,

 

 


Waarom een intuïtieve massage?

 

Het effect van de massage is een diepe ontspanning, er worden gevoelens opgeroepen van vreugde, vertrouwen en voldoening die een helend effect kunnen hebben op allerlei lichamelijke en psychische klachten die gerelateerd zijn aan een gebrek hieraan en aan een stressvol bestaan.

Door het holistische karakter van de massage kan de mens op alle niveaus worden (aan)geraakt en helpt het op alle bewustzijnsniveaus zich verder te ontwikkelen.

De chakra's worden tijdens de intuïtieve massage geprikkeld zich te openen en weer te gaan stromen.

Zo kan bijvoorbeeld een hoofdmassage helpen om het bewustwordingsproces op gang te brengen en een massage van de rug of buik blokkades naar voren brengen en oplossen.

Door de diepe ontspanning die een intuïtieve massage geeft, is de massage voor iedereen een aanrader!